Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 20 februarie 2012

Anul 2012 a început cu distribuirea de aparatură electronică de ultimă generație în toate bibliotecile cuprinse în programul ,,Biblionet-lumea în biblioteca mea,,. Astfel Biblioteca Județeană ,,I.G. Bibicescu,, a primit echipamente în valoare de 5418$, iar pentru fiecare bibliotecă orășenească și comunală din județ, echipamente în valoare de 2596$.
http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/5537-biblioteca-virtuala.html

Lumea în bibliotecile mehedințene




Biblioteca Județeană Mehedinți a fost dotată în anul 2011 prin Programul ,,Biblionet,, cu 11 laptop-uri, proiector, imprimantă, scanner, router wireless și pregătită pentru primirea cursanților din prima serie IT/LIB. Doi bibliotecari de la Biblioteca Judeţeană "I.G.Bibicescu" au fost selectaţi şi instruiţi în cadrul Programului "Biblionet" pentru a deveni traineri și a susţine cursuri de IT/LIB pentru colegii lor din judeţ. În cadrul bibliotecii au fost organizate cursuri pentru formarea unui număr de 30 de bibliotecari din bibliotecile publice ale judeţului Mehedinți: Baia de Aramă, Bălăcița, Breznița de Ocol, Dumbrava de Jos, Eșelnița, Gogoșu, Hinova, Izvoru Bârzii, Malovăț, Pătulele, Ponoarele, Poroina Mare, Rogova, Șimian, Șișești, Șovarna, Strehaia, Svinița, Vânju Mare precum şi din Biblioteca Judeţeană ,,I.G.Bibicescu".


Cursurile primei grupe s-au desfășurat în perioada 24-28 octombrie 2011. Trainerul EOS, Marius Milla și cei doi co-traineri ai bibliotecii, au reușit să creeze o atmosferă destinsă, prietenoasă în care participanții au reușit să asimileze multe lucruri noi în ceea ce privește folosirea calculatorului.




Cea de-a doua grupă și-a desfășurat cursurile între 7 și 11 noiembrie 2011, de această dată, trainer EOS fiind Anca Beșchiu. Ea ne-a învățat pas cu pas, cum ne facem un cont, cum comunicăm cu ajutorul internetului, în ce manieră putem ajuta comunitatea din care facem parte și multe alte lucruri interesante.






A urmat cea de-a treia grupă, grupa ,,bobocilor,, în ceea ce privește folosirea calculatorului, în perioada 21-25 noiembrie 2011. Trainer EOS a fost de această dată Laura Rusu, care ne-a arătat că între prieteni totul se învață mai ușor, ghidând parcă întreg cursul după celebrul citat al lui Walt Disney: ,, Prefer să distrez oamenii, cu speranța că ei vor învăța, în loc să le țin prelegeri cu speranța că se vor distra,,. Se pare că atitudinea relaxată a cursurilor a dat roade, întru-cât participanții au plecat cu mai multe informații, mai încrezători, mai destinși și gata de a primi calculatoarele în scopul de a ajuta comunitatea.





Prin implementarea Programului Național ,,Biblionet – lumea in biblioteca mea”    s-a format un nou tip de serviciu pentru utilizatorii biblioteciilor publice din Mehedinți: CIP - Calculatoare cu Internet pentru Public. Disponibil în cadrul Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu” dar şi în alte 19 biblioteci orăşeneşti şi comunale din Mehedinți, acesta este oferit gratuit mehedințenilor de orice vârstă. Utilizatorii au la dispoziţie calculatoare conectate la Internet, plus softul necesar şi aparatura adiacentă: imprimantă, proiector şi ecran de proiecţie, scanner, webcam, wireless.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...