Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 6 iunie 2017

,,Dacă citești, câștigi!'' - ediția a IV-a

          În perioada 05.05 - 29.05.2017, în Secția de Împrumut Carte pentru Copii, s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Concursului de lectură ,,Dacă citești, câștigi!''. Concursul s-a adresat copiilor din clasele a V-a și a VI-a. Premierea câștigătorilor acestei ediții a concursului a avut loc, ca în fiecare an, în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia zilei de 1 iunie - Ziua Internațională a Copilului.

Ziua Internațională a Copilului

          Ziua Internațională a Copilului, celebrată în România pe data de 1 iunie, a fost prilej de sărbătoare pentru copiii ce au vizitat Biblioteca Județeană ,,I. G. Bibicescu". Ei au participat la diversele acțiuni specifice vârstei lor: au ascultat povești, au desenat, au vizionat filme.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...