Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 19 noiembrie 2012

Nocturna bibliotecilor

          Biblioteca Județeană Mehedinți a organizat pe data de  17 noiembrie, începând cu ora 18,00, activităţi culturale şi recreative pe timp de noapte în cadrul seriei de activități la nivel național ,,Nocturna bibliotecilor,,
Bibliotecile publice din țară s-au deschis în afara orelor obişnuite ale programului şi au primit oaspeţii cu evenimente speciale, experimente culturale în premieră, adevărate demonstraţii de bun gust, inovaţie şi creativitate. La eveniment au participat 22 de biblioteci din toata tara.
          Biblioteca Județeană Mehedinți a fost ca un magnet pentru cei care au preferat să-și petreacă seara de sâmbătă într-un mod diferit. S-au organizat expoziții de carte, expoziție de artă fotografică, ateliere de lucru: origami, quilling, colaje de toamnă, seară de lectură pentru copii, proiecții de filme, program de muzică folk, recital de poezie.
 

 
 
 
          'Campania de anul acesta reprezintă o ieşire la rampă fără precedent a bibliotecilor şi nu mă refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim practic de cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural şi artistic amplu, pe mai multe paliere, funcţie de îndrăzneala şi imaginaţia bibliotecarilor implicaţi', a declarat Ioana Crihană, director executiv al Asociaţiei Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Iniţiată şi coordonată de ANBPR şi implementată de profesionişti bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, 'Nocturna Bibliotecilor' este susţinută de Fundaţia IREX România, GMP PR şi THECELL.

          'Preţ de o noapte, fiecare bibliotecă participantă la 'Nocturna Bibliotecilor' are ocazia să-şi surprindă vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiecţii de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creaţie, până la întâlniri cu autori, concursuri, expoziţii sau demonstraţii de virtuozitate artistică. Este, în acelaşi timp, o experienţă culturală diferită, o cristalizare a energiilor şi un regal al acumulărilor de bune practici pe care Asociaţia noastră şi bibliotecile le-au avut în ultimii ani. Ca manifestare pro-lectură şi eveniment de promovare naţională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conştientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituţia bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală', a declarat Dragoş-Adrian Neagu, preşedintele ANBPR.

          Din reacțiile publicului participant, suntem convinși că această seară a fost un real succes, încurajând echipa noastră să se alăture și altor proiecte de acest gen.


  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...