Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 11 martie 2014

11.03.2014

          Întâlnirea de marți, 11 martie 2014, a cenaclului de la bibliotecă, a adus în atenția participanților săi pe scriitorul francez de origine rusă Andrei Makine -  repere biobibliografice prezentate de Iulia Drinceanu și ultimul roman al acestuia, „O femeie iubită”, prezentat de către criticul literar, prof. Cîlțaru Viorica.
          A lecturat din creațiile proprii Iulia Mitrache, elevă la Școala Gimnazială „Alice Voinescu” și care a fost prezentată de către președintele Societății cultural-artistice „Dunaris”, prof. Dan Salapa, nu numai ca un viitor talent literar ci și ca un eminent elev, de nota 10.
          Compania teatrală „Atmosphere 2011” ne-a încântat cu un fragment din basmul „Floricica purpurie”, iar Vali Mazilu ne-a surprins cu calitatea ei de creator de versuri, de o sensibilitate deosebită. 
Ne-am încheiat seara, așa cum ne-am obișnuit, cu vocea suav cristalină a Valentinei și cu cea plăcută și gravă a lui Severius Iriza.
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...