Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 15 mai 2015

Săptămîna Națională a Voluntariatului

          Prinde gustul voluntariatului este sloganul sub care s-a desfășurat săptămâna 11-15 Mai 2015 la Biblioteca Județeană Mehedinți. La propunerea Asociației VOLIMPACT în această săptămână au avut loc două evenimente inedite: decorarea secției pentru copii a bibliotecii cu simboluri ale primăverii realizate chiar de către voluntari.
          ,,Bibliotecar pentru o zi'' în care tinerii voluntari au experimentat munca de bibliotecar și tot ce presupune aceasta pe parcursul unei zile.
          Săptămâna a fost una ce a adus beneficii atât voluntarilor implicați aceștia învățând multe lucruri noi  cât și bibliotecii, aceasta având acum o secție veselă și plină de culoare.

Vrei sa fii cetatean activ? Iesi din cuib, hai in „Al Treilea Spatiu”!

Fundatia Progress si partenerii sai selecteaza 64 voluntari (cate 8 cetateni din 8 orase ale Romaniei - Bucuresti, Targu Mures, Oradea, Piatra Neamt, Galati, Ploiesti, Ramnicu Valcea si Drobeta Turnu Severin) care sa participe la implementarea locala a proiectului Al Treilea Spatiu al Cetateniei Active, proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014 din cadrul programului Fond ONG Romania.
Voluntarii selectati vor participa la 3 tipuri de activitati: curs de formare in domeniul cetateniei active, amenajare colaborativa a cate unui cuib al democratiei in sediul  Bibliotecilor Judetene (dupa modelul "reading nest") si pilotarea unui instrument de analiza a performantei din sectorul public.

Astfel, daca:
- locuiesti in (sau in apropiere de) orasele Bucuresti, Targu Mures, Oradea, Piatra Neamt, Galati, Ploiesti, Ramnicu Valcea si Drobeta Turnu Severin;
- crezi in cetatenie activa si voluntariat;
- vrei sa fii cel/cea care va contribui la implementarea proiectului in orasul tau, pas cu pas,
atunci tu esti voluntarul pe care-l cautam!

Cum participi la selectie?
E simplu, completeaza formularul de inscriere disponibil aici.  Termen limita: Joi, 28 Mai 2015, ora 19:00. Aplicatiile vor fi analizate in perioada 29-30 Mai 2015, iar rezultatele vor fi publicate in data de 30 Mai 2015.
Criterii selectie
- Experienta mica in proiecte de democratie participativa;
- Disponibilitatea de a se implica voluntar pe tot parcursul proiectului;
- Orientarea catre comunitate (competenta cheie);
- Experienta de lucru in echipe multidisciplinare;
- Motivatia personala de participare in proiect.
Beneficii
- vei lucra timp de 8 luni (intre 2 si 10 ore/luna) intr-o echipa cu 15 oameni la fel de motivati si activi ca tine;
- vei fi primul din orasul tau care obtine experienta practica, primeste coaching si training in domeniul cetateniei active un atu care sigur iti va prinde bine la CV;
- vei fi primul din orasul tau care contribuie la designul, amenajarea si deschiderea unui cuib al democratiei in biblioteca judeteana; noi punem la bataie 1600 euro pentru ca tu si ceilalti voluntari sa va exprimati creativitatea si sa amenajati un spatiu-emblema vizibil pentru intregul oraș;
- iti folosesti experienta profesionala si calitatile personale pentru a schimba ceva cu adevarat in judet si vei fi recunoscut pentru asta;
- intri in contact cu oameni-cheie din orasul tau cu care poti dezvolta relatii pe termen lung.
  Participa, abia asteptam sa te cunoaștem!
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...