Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 9 septembrie 2013

Biblionet la Prunișor - Județul Mehedinți

        Noul serviciu de biblioteca Calculatoare cu Internet pentru Public funcționează de azi și în cadrul bibliotecii comunei Prunișor oferind utilizatorilor acesteia servicii moderne de informare și comunicare online.

Biblionet la Butoiești - Județul Mehedinți

          În comuna mehedințeană Butoiești am întâlnit oameni primitori și mândrii de faptul că biblioteca locală face parte din Proiectul Național Biblionet. Echipamentele primite sunt de un real folos comunității, care a conștientizat importanța informării și socializării în mediul online. În această atmosferă a fost inaugurat noul serviciu de bibliotecă Calculatoare cu Internet pentru Public.
 

Școala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari

    În perioada 1-7 septembrie 2013 ANBPR și TIBRO (Grupul Tinerilor Bibliotecari din România), cu sprijinul financiar al IREX au organizat, la Predeal, cea de-a IV-a ediție a Școlii de Vară pentru Tinerii Bibliotecari. 
    În urma evaluării aplicațiilor trimise au fost selectați 11 bibliotecari (cu vârsta până în 35 de ani și maxim 10 ani vechime în profesie). Unul dintre participanții selectați a fost Izabela Zamfir bibliotecar Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți.

     Școala de Vară este organizată ca un spațiu informal dedicat învățării aplicate, schimbului de experiențe, idei și informații.
      În cadrul Școlii de Vară au avut loc sesiuni de informare și workshop-uri pe diverse teme : scriere de proiecte, managementul voluntarilor, comunicare, advocacy, lucrul în echipă, public  speaking. Participanții au avut ocazia de a învăța lucruri noi și folositoare în desfășurarea activității lor în biblioteci, de la traineri cu experiență.
     Cu toții au plecat acasă mai motivați, mai încrezători, fiind gata să aplice în bibliotecile de unde vin, cunoștințele, abilitățile și atitudinile dobândite în această săptămână. De asemenea, vor contribui în mod activ, la întărirea rețelei profesionale din care fac parte, printr-o colaborare din ce în ce mai strânsă și mai productivă între bibliotecile publice din țară.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...