Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 14 aprilie 2015

Săptămâna altfel

          Biblioteca noastră a luat parte la desfășurarea evenimentelor din cadrul Săptămânii altfel. Majoritatea instituțiilor de învățământ mehedințene au intreprins diferite activități ce au implicat biblioteca. La toate secțiile noastre au avut loc, diferite acțiuni: vizite, proiecții de film, susținerea de mici spectacole, organizarea de expoziții, lecturi din marii autori români și străini, concursuri pe diferite teme,  ateliere de creație, evenimente caritabile pentru copiii defavorizați.




 
 
 
          Biblioteca a fost partener și pentru elevii Penitenciarului Drobeta Turnu Severin organizând o expoziție cu lucrări ale acestora legate de sărbătoarea pascală precum și alte activități care au reușit să aducă atmosfera de sărbătoare și în sufletele tinerilor deținuți.


  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...