Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 6 iulie 2015

,,Un uomo universale: Ion Biberi”—Mihaela Albu

           Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți și Centrul Cultural ,,Nichita Stănescu”, în colaborare cu Editura Aius din Craiova, au organizat lansarea cărții ,,Un uomo universale: Ion Biberi”, autor Mihaela Albu.
           Manifestarea literară a avut loc joi 2 iulie 2015 la Sediul Pogany al Bibliotecii Județene Mehedinți. Cartea a fost prezentată de Nicolae Marinescu, directorul Editurii Aius, de George Popescu și de scriitorii mehedințeni Ileana Roman și Florian Copcea.
           Pentru biblioteca noastră a fost o bucurie să găzduiască acestă lansare, cu atât mai mult cu cât volumul este dedicat scriitorului, jurnalistului, criticului literar și de artă Ion Biberi, născut la Turnu Severin pe 21 iulie 1904.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...