Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 12 noiembrie 2012

Vizita de studiu in Polonia


Fundatia IREX a organizat cea de-a doua vizită de studiu in Polonia, in perioada 5 – 9 noiembrie 2012, o oportunitate de dezvoltare profesionala pentru coordonatorii programului Național ,,Biblionet – lumea în biblioteca mea,, din cadrul bibliotecilor judetene din România.
          Grupul a fost format din 11 coordonatori Biblionet România (Bistriţa, Bucureşti, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Vaslui), doi reprezentanţi IREX România (Anamaria Gavril şi Daniel Golgoţ) şi Director adjunct program Biblionet  Scott Andersen.
 
          Programul vizitei a inclus, pe lângă prezentarea detaliată a proiectului de dotare a bibliotecilor poloneze cu mijloace moderne IT, la sediul FRSI (Information Society Development Foundation), şi vizita următoarelor biblioteci publice din Polonia:
·         Biblioteca Regională din Olsztyn;
·         Biblioteca Comunală Morag;
·         Biblioteca Comunală Barczewo;
·         Biblioteca Publică Municipală Nowe Miasto Lubawskie din Gwizdziny;
·         Mediateka Start – Meta din Varsovia;

·         Biblioteca Naţională;
·         Biblioteca Universitară din Varsovia;

·         Biblioteca Book Stop – filiala Ochota a Bibliotecii Publice Regionale din Varsovia.
          Sistemul polonez de biblioteci publice este unul modern si beneficiază de o rețea puternică la nivel național, de provincie și local. In acest fel, coordonatorii programului Biblionet din bibliotecile județene au avut oportunitatea să viziteze biblioteci publice la diferite nivele și să aibe întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale și ai altor factori implicați. Scopul acestor întâlniri a fost de a beneficia de un schimb de experiență privind modul de oferire a unor servicii noi de bibliotecă și  modalitatea de dezvoltare de noi parteneriate, pentru asigurarea durabilității programului Biblionet după încheierea acestuia în 2014.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...