Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 1 februarie 2018

ZICI - 2018



01 februarie 2018
Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI)
 “Citim împreună din creaţii proprii şi din autori consacraţi ai literaturii române!”
 “Citiţi cu voce tare. Schimbaţi lumea.”
 Este un eveniment ce îşi dorește să aducă oameni şi cărți laolaltă.
          ZICI este un eveniment global marcat de milioane de oameni în  peste 100 de ţări, fiind organizat de către Lit World. prin sesiuni de lectură organizate in biblioteci, şcoli şi librării din foarte multe judeţe. Evenimentul coordonat la nivel naţional de grupul Citim Împreună România, a dorit să adune mulți parteneri cu care să organizeze în ţară acest eveniment. 
Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu,, Mehedinți a participat la acest eveniment în colaborare cu: 
- Grădinița cu Program Prelungit nr.19;
- Școala Gimnazială cu clasele I - VIII Corlățel;
Școala Gimnazială cu clasele I -VIII nr.2 ,,Alice Voinescu,,
- Școala Gimnazială cu clasele I -VIII nr.3
- Școala Gimnazială cu clasele I -VIII nr.7 ,,Theodor Costescu,,
- Colegiul Național Pedagogic ,,Ștefan Odobleja,,
          De ce să citim împreună? Cititul împreună, în special între adulţi şi copii, este una dintre cele mai frumoase activităţi din lume, mai ales dacă e făcută cu drag şi cât mai des. Citim Împreună România recomandă zilnic 20 de minute de lectură împreună.
          Cititul împreună se poate practica de către mame şi bebeluşi, tătici cu copii, bunici şi nepoţi, unchi cu nepoţei, surori şi fraţi. De un mare succes se bucură şi lectura împreună între educatoare şi copii, profesori şi elevi, asistente şi pacienţi, asistenţi sociali şi beneficiari, bone şi bebeluşi, copii şi lideri în tabere, prieteni.
Cititul cu voce tare are beneficii majore, mai ales pentru copii, stimulând atenţia, imaginaţia şi bucuria lecturii, pe termen lung.
            Ne dorim ca ceea ce se va întâmpla în bibliotecă, să reprezinte un reper pentru toţi cei care şi-au făcut un obiectiv din promovarea cunoaşterii prin poveste şi cuvânt rostit cu rost. Totodată, vrem să demonstrăm că lectura este haioasă, atractivă, eficientă, atunci când vocea este folosită corect, adaptată cadrului şi grupului de copii... ascultători, iar cartea aleasă se dovedește a fi o oglindă fermecată!
  "De fiecare dată când îi citim unui copil, trimitem un semnal de "plăcere" către creierul lui. Ați putea considera acest semnal şi un fel de reclamă, care îl condiționează pe copil să asocieze cărţile și cuvântul tipărit cu plăcerea."Jim Trelease 
„În cărți există mai multe comori decât în toate cufărele piraților de pe Insula Comorii.” Walt Disney 

 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...