Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 28 noiembrie 2017

Ambasadorul Americii la Biblioteca Județeană Mehedinți



       Ambasadorul Americii la București, Excelența sa, domnul Hans Klemm, a fost prezent marți, 28 noiembrie 2017, la Drobeta Turnu Severin. După o întâlnire cu autoritățile locale, acesta a sosit la sediul Pogany al Bibliotecii Județene ,,I.G. Bibicescu” Mehedinți. Aici s-a desfășurat o masă rotundă cu jurnaliști locali. A constituit o deosebită onoare, faptul că Ambasada Americii, a ales ca loc de desfășurare, sediul Bibliotecii Județene ,,I.G. Bibicescu'' , loc încărcat de istorie, unde Principele Carol a înnoptat pentru prima oară la sosirea sa  în țara noastră. Excelenței sale i-a fost dăruită o medalie cu chipul ctitorului bibliotecii, I.G.Bibicescu, acesta arătându-se deosebit de încântat de primirea făcută.

           Acest lucru reiese și din gândurile frumoase adresate doamnei manager și întregului colectiv, gânduri ce au rămas scrise în Cartea de Onoare a bibliotecii, ca o mărturie peste veacuri a marilor oameni ce au trecut pragul acesteia. 
          La întâlnirea cu presa locală domnul ambasador a declarat: ,,Principalul motiv al prezenţei mele aici este întâlnirea cu dumneavoastră, însă avem o relaţie cu Biblioteca Judeţeană, aşa cum se poate vedea în spatele meu. În 2011, am oferit Bibliotecii Judeţene o colecţie foarte mică de volume de ficţiune şi non-ficţiune ale unor autori americani, iar Biblioteca a fost îndeajuns de generoasă să înfiinţeze ceea ce noi numim „Raftul american”. Ideea este aceea de a crea o legătură între Ambasada SUA şi Biblioteca Judeţeană pentru a oferi bibliotecii, şi, chiar mai important, publicului său, resurse suplimentare şi informaţii detaliate despre cultura, istoria, politica, economia americană. Până în prezent am dus acest concept de Raft american în alte biblioteci judeţene şi avem o astfel de prezenţă în peste jumătate din judeţele României, însă cel de la Drobeta Turnu Severin, din Mehedinţi, a fost printre primele înfiinţate, găsind aici un foarte bun partener care să sprijine înfiinţarea unui Raft american.,,
         Mai mult chiar, Excelența Sa a răspuns pozitiv invitației doamnei manager a bibliotecii la inaugurarea ce va avea loc anul viitor, cu ocazia revenirii bibliotecii în sediul său din Palatul Culturii ,,Teodor Costescu''.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...