Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 20 decembrie 2013

20.12.2013

În perioada 17-20 decembrie 2013, Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu,, Mehedinți a desfășurat o serie de activități dedicate sărbătorilor de iarnă.  
         Astfel , la sediul  de la ,,Casa Tineretului’’a avut loc un program artistic cu cântece și jocuri tradiționale specifice Crăciunului și Anului Nou, program susținut de elevii  Școlii Gimnaziale Husnicioara, sub  îndrumarea doamnei profesoare Hoancă Corina, precum și elevi ai Liceului de Arte ,,I.Șt.Paulian’’ , eleva Alexandra Serafin susținând un deosebit recital de nai. La sediul ,,Pogany’’, în data de 17 decembrie, s-a desfășurat un inedit atelier de confecționat sorcove, unde au participat elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Constantin Negreanu’’. Aceștia au realizat, sub îndrumarea bibliotecarilor, dar și a doamnei profesoare Letiția Palcu, sorcove, folosind diferite tehnici, care mai de care mai creative. În final, elevii au susținut și un recital de colinde, bucurând sufletele celor prezenți și aducând cu ei atmosfera de sărbătoare. Făcând parte din aceeași serie a celebrării sărbătorilor de iarnă, în ziua de miercuri a avut loc, la filiala ,,Crihala’’, un recital de colinde și o scurtă scenetă , susținute de elevii Liceului de Arte, sub îndrumarea doamnei profesoare Ghiocel Georgeta și elevi ai Colegiului Tehnic ,,Domnul Tudor’’, sub îndrumarea doamnelor profesoare Matei Sorina și Zaharia Daniela. Ca de fiecare dată, micii colindători au fost primiți cu brațele deschise și lumină în suflete atât de către bibliotecari, cât și de publicul present la manifestare. Biblioteca Județeană a participat în această perioadă și la o colectă de cărți organizată de către Organizaţia Partidului Social Democrat din municipiul Drobeta Turnu Severin. Astfel, s-a implicat în colectarea de cărţi pentru donarea lor către bibliotecile  comunale sau orăşeneşti din judeţul Mehedinţi. S-au strâns peste 5000 de cărţi care au fost distribuite astăzi în 6 localităţi din judeţ. La aceasta, biblioteca a participat cu un număr de 300 de cărți donate, fiind ca întotdeauna alături de bibliotecile comunale din județul  Mehedinți și ajutându-le să își îmbogățească fondul de carte. Ușile secției ,,Literatură și Artă’’ a bibliotecii, au fost și ele deschise pentru primirea colindătorilor, care nu au întârziat să apară. Astfel , colindătorii ce i-au trecut pragul au fost elevii Colegiului Național ,,Gheorghe Țițeica’’, sub îndrumarea doamnei profesoare Vidan Mariana Luminița. Seria manifestărilor s-a încheiat în 20 decembrie la sediul ,,Pogany’’ al bibliotecii, care a răsunat de glasuri cristaline de copii. Au sosit în colindat la bibliotecă, elevii Școlii ,, Alice Voinescu’’, împreună cu doamna învățătoare Brează Bianca și părinții acestora. Micii colindători au susținut o serbare cu cântece și poezii dedicate Crăciunului și Anului Nou, fiind răspătiți cu nuci, mere și dulciuri de către bibliotecari. A fost o săptămână plină pentru Biblioteca Județeană Mehedinți, care acum, la sfârșit de an, urează tuturor colaboratorilor și utilizatorilor săi, un Crăciun Fericit și un An Nou plin de împliniri!

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...