Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 6 aprilie 2012

Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu,, alături de ,,Școala altfel,,

          În cadrul programului ,,Școala altfel,, desfășurat pentru prima oară în acest an, în saptămâna 02 - 06 Aprilie 2012, elevii din școlile severinene au ținut să participe la diverse acțiuni organizate de secțiile bibliotecii noastre.
          Pe data de 02 Aprilie a fost Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. Această data a fost hotărâtă pentru a determina o reapropiere a copiilor și tinerilor față de carte și lectură. Data nu a fost aleasă întâmplător pentru că pe 02 Aprilie se aniversează nașterea scriitorului și marelui povestitor Hans Christian Andersen (02.04.1805). A fost o săptămână mai relaxată în care preșcolarii și elevii au participat la diferite acțiuni pregătite special pentru acest program. 
          Vizitele din această săptămână au fost un bun prilej pentru o parte din copii să treacă pentru prima oară pragul bibliotecii. Elevii au avut ocazia să înțeleagă care este traseul cărții până la raft de unde poate fi accesată și în ce constă munca de bibliotecar.
         
          Imagini din săptămâna 02 - 06 Aprilie la Biblioteca Județeană Mehedinți.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...