Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 12 octombrie 2017

Teatru de umbre


Teatrul de umbre, cunoscut ca "Teatrul de umbre chinezesc", poate fi socotit ca primul procedeu de animație. Se pare că de fapt acest gen de teatru ar fi apărut pentru prima dată în India, fiind importat de chinezi și dezvoltat din punct de vedere tehnic.
           Teatrul de umbre a fost adus în Europa destul de târziu, prin secolul al XVIII-lea. A fost repede asimilat de cei pasionați de arta teatrală, atât spectatori, cât și de artiști. Ba mai mult a fost cel care a inspirat creatorii de desene animate.

          Participantii la acest proiect isi dezvolta abilitatile de cooperare si de coordonare astfel incat, emotionand publicul, sa il ajute sa recepteze mesajele textului initial.  Tot acest efort conduce la  modelarea pozitiva a spiritului de echipa, la o atitudine mai  implicata, mai responsabila social.
          Pentru implementarea acestui proiect, Biblioteca Județeană Mehedinți colaborează cu Școala Gimnazială nr.14, cl. a III -a coordonați de doamnele profesoare Gabriela Petriu și Claudia Mihalcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...