Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 6 noiembrie 2012

    În data de 5 noiembrie, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu,, , a avut loc manifestarea: 132 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți prozatori ai literaturii române a secolului XX: Mihail Sadoveanu ( 5 noiembrie 1880 - 19 octombrie 1961). Activitatea a fost rodul colaborării între Colegiul Tehnic Decebal și Biblioteca Județeană.
    Din program a făcut parte vizionarea unui film documentar despre viața și activitatea marelui scriitor, precum și evocarea unui timp mitic, un timp al credințelor strămoșești, când oamenii se conduceau după legi nescrise, dar bine înrădăcinate în conștiința și spiritualitatea țărănească prin lecturarea povestirilor din volumul Hanul Ancuței de către elevii Colegiului Tehnic Decebal.