Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 15 mai 2015

Săptămîna Națională a Voluntariatului

          Prinde gustul voluntariatului este sloganul sub care s-a desfășurat săptămâna 11-15 Mai 2015 la Biblioteca Județeană Mehedinți. La propunerea Asociației VOLIMPACT în această săptămână au avut loc două evenimente inedite: decorarea secției pentru copii a bibliotecii cu simboluri ale primăverii realizate chiar de către voluntari.
          ,,Bibliotecar pentru o zi'' în care tinerii voluntari au experimentat munca de bibliotecar și tot ce presupune aceasta pe parcursul unei zile.
          Săptămâna a fost una ce a adus beneficii atât voluntarilor implicați aceștia învățând multe lucruri noi  cât și bibliotecii, aceasta având acum o secție veselă și plină de culoare.

Vrei sa fii cetatean activ? Iesi din cuib, hai in „Al Treilea Spatiu”!

Fundatia Progress si partenerii sai selecteaza 64 voluntari (cate 8 cetateni din 8 orase ale Romaniei - Bucuresti, Targu Mures, Oradea, Piatra Neamt, Galati, Ploiesti, Ramnicu Valcea si Drobeta Turnu Severin) care sa participe la implementarea locala a proiectului Al Treilea Spatiu al Cetateniei Active, proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014 din cadrul programului Fond ONG Romania.
Voluntarii selectati vor participa la 3 tipuri de activitati: curs de formare in domeniul cetateniei active, amenajare colaborativa a cate unui cuib al democratiei in sediul  Bibliotecilor Judetene (dupa modelul "reading nest") si pilotarea unui instrument de analiza a performantei din sectorul public.

Astfel, daca:
- locuiesti in (sau in apropiere de) orasele Bucuresti, Targu Mures, Oradea, Piatra Neamt, Galati, Ploiesti, Ramnicu Valcea si Drobeta Turnu Severin;
- crezi in cetatenie activa si voluntariat;
- vrei sa fii cel/cea care va contribui la implementarea proiectului in orasul tau, pas cu pas,
atunci tu esti voluntarul pe care-l cautam!

Cum participi la selectie?
E simplu, completeaza formularul de inscriere disponibil aici.  Termen limita: Joi, 28 Mai 2015, ora 19:00. Aplicatiile vor fi analizate in perioada 29-30 Mai 2015, iar rezultatele vor fi publicate in data de 30 Mai 2015.
Criterii selectie
- Experienta mica in proiecte de democratie participativa;
- Disponibilitatea de a se implica voluntar pe tot parcursul proiectului;
- Orientarea catre comunitate (competenta cheie);
- Experienta de lucru in echipe multidisciplinare;
- Motivatia personala de participare in proiect.
Beneficii
- vei lucra timp de 8 luni (intre 2 si 10 ore/luna) intr-o echipa cu 15 oameni la fel de motivati si activi ca tine;
- vei fi primul din orasul tau care obtine experienta practica, primeste coaching si training in domeniul cetateniei active un atu care sigur iti va prinde bine la CV;
- vei fi primul din orasul tau care contribuie la designul, amenajarea si deschiderea unui cuib al democratiei in biblioteca judeteana; noi punem la bataie 1600 euro pentru ca tu si ceilalti voluntari sa va exprimati creativitatea si sa amenajati un spatiu-emblema vizibil pentru intregul oraș;
- iti folosesti experienta profesionala si calitatile personale pentru a schimba ceva cu adevarat in judet si vei fi recunoscut pentru asta;
- intri in contact cu oameni-cheie din orasul tau cu care poti dezvolta relatii pe termen lung.
  Participa, abia asteptam sa te cunoaștem!