Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 29 mai 2015

,,Dacă citești, câștigi!”/ Ediția a II-a 2015

          Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” a premiat, vineri 29 mai, câștigătorii concursului de lectură ,,Dacă citești, câștigi!”, desfășurat în cadrul Secției ,,Împrumut carte pentru copii”, în perioada 17 aprilie- 26 mai 2015. Participanții  au avut de completat o fișă de lectură pentru cel puțin o carte din cele propuse.
           Lectura, ca mijloc de îmbogățire a vocabularului, a cunoștințelor și creativității, este necesară oricărui copil. De aceea, concursul s-a adresat elevilor  cu vârsta de 11-13 ani considerând că, primii pași pentru a-i aduce pe copii aproape de cărți, de bibliotecă trebuie făcuți în primii ani de școală.
      Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 107 elevi din școlile severinene.

      Câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului sunt:
-         Premiul I: Uliu Maria Adelina –clasa a V-a , Școala Gimnazială nr.3, Prof. Manu Ionica
-         Premiul II: Harcău Radu- clasa a V-a, Colegiul Național Traian, Prof. Dumitrașcu Mariana
-         Premiul III: Puiu Maria- clasa a V-a, Colegiul Național Traian, Prof. Dumitrașcu Mariana