Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 29 mai 2015

,,Dacă citești, câștigi!”/ Ediția a II-a 2015

          Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” a premiat, vineri 29 mai, câștigătorii concursului de lectură ,,Dacă citești, câștigi!”, desfășurat în cadrul Secției ,,Împrumut carte pentru copii”, în perioada 17 aprilie- 26 mai 2015. Participanții  au avut de completat o fișă de lectură pentru cel puțin o carte din cele propuse.
           Lectura, ca mijloc de îmbogățire a vocabularului, a cunoștințelor și creativității, este necesară oricărui copil. De aceea, concursul s-a adresat elevilor  cu vârsta de 11-13 ani considerând că, primii pași pentru a-i aduce pe copii aproape de cărți, de bibliotecă trebuie făcuți în primii ani de școală.
      Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 107 elevi din școlile severinene.

      Câștigătorii celei de-a doua ediții a concursului sunt:
-         Premiul I: Uliu Maria Adelina –clasa a V-a , Școala Gimnazială nr.3, Prof. Manu Ionica
-         Premiul II: Harcău Radu- clasa a V-a, Colegiul Național Traian, Prof. Dumitrașcu Mariana
-         Premiul III: Puiu Maria- clasa a V-a, Colegiul Național Traian, Prof. Dumitrașcu Mariana
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...