Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 29 noiembrie 2013

Ziua Națională a României

          Pentru a marca Ziua Naţională a României, Biblioteca Judeţeană I.G.Bibicescu a organizat vineri, 29 noiembrie a.c., o serie de manifestări dedicate Marii Uniri.
          Astfel, secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene a găzduit o lecţie de istorie, ateliere de pictură, ambele dedicate împrospătării cunoştinţelor elevilor despre Marea Unire. “Sub îndrumarea profesorilor  Manu Ionica şi  Mustăcel Ileana, cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale nr.3, şi,  pornind de la expoziţia de cărţi de istorie, de literatură, atlase istorice din colecţiile bibliotecii, dar şi cu ajutorul proiectorului, au fost  prezentate personalităţi ale Unirii şi multe alte evenimente din epoca referitoare la Unirea din l Decembrie 1918”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene “I.G.Bibicescu”, Raluca Graf. Potrivit acesteia, copiii au aflat lucruri noi pentru ei, despre provinciile care s-au unit în 1918, despre Alba-Iulia, regele Ferdinand şi regina Maria, parte a lecţiei având şi un caracter ludic, dat de ghicitori, de jocuri gen rebus, care i-au stimulat pe elevi. Activităţile au fost încheiate de un atelier de pictură cu tema 1 Decembrie.
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...