Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 15 ianuarie 2013

Colocviul Mihai Eminescu

            Biblioteca Județeană Mehedinți a dorit să marcheze 163 de ani de la nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu, prin organizarea Colocviului Mihai Eminescu.  La acesta au luat parte numeroase personalități ale culturii mehedințene precum si elevi ai unor importante instituții de învățământ severinene.  Un moment deosebit în cadrul acestuia a reprezentat expunerea pentru prima oară publicului mehedințean a Manuscriselor lui Mihai Eminescu.    
            Biblioteca Județeană Mehedinți este una dintre bibliotecile județene din țară care a primit sub formă de donație de la Biblioteca Academiei Române Manuscrisele lui Mihai Eminescu.
                                            
          Academicianul Eugen Simion a inițiat, în urmă cu 5 ani, proiectul ce constă în facsimilarea manuscriselor lui Eminescu donate în 1902 de Titu Maiorescu Academiei Române. Sunt reproduse cu mare fidelitate tipografică scrierile lui Eminescu  - au fost păstrate formatul paginii, culoarea cernelii, s-au respectat până și paginile goale din caiete. Fiecare volum este însoțit de un DVD ce cuprinde varianta electronică a facsimilelor. Aceste manuscrise vor putea fi consultate de către public la Sala de lectură a bibliotecii.

          Ținând cont că din anul 2010, ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Ziua Culturii Naționale, la bibliotecă a avut loc lansarea volumului Bucăți de Poveste scrisă de Eugenia Rada Ioniță, bibliotecar la Biblioteca Comunală Bîcleș - Mehedinți. Pasionată de zicători și de folclorul autentic, semnatara volumului readuce în atenția cititorilor, bucuria întâlnirii cu tradiția satului mehedințean, care a inspirat-o în scrierea cărții.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...