Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 2 decembrie 2015

,,Pregătiți pentru performanță pe piața muncii’’




          Proiectul  ,,Pregătiți pentru performanță pe piața muncii’’ este un proiect tip grant, cofinanțat din Fondul Social European în cadrul Proiectului Operațional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane, implementat de Universitatea din Craiova prin studenți ai Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor și cei ai Facultății de Litere. 
           În procesul de căutare al unui loc de muncă, tinerii descoperă o mulțime de oportunități, și uneori, nu știu care este varianta cea mai potrivită pentru cariera lor. Unul dintre motive poate fi acela că nu sunt pregătiți și nu înțeleg cerințele și responsabilitățile jobului în cauză. Primele locuri de muncă pot influența viitorul profesional, iar pregătirea, alegerea cu grijă a opțiunilor și depunerea unui efort cât mai mare pentru a profita la maxim de șansa  oferită reprezintă etape majore în acest proces.

          Practica este primul și cel mai simplu pas pe care un tânăr îl poate face. Se realizează pe o perioadă scurtă și este adresat în principal studenților, deoarece nu necesită experiență și reprezintă o formă de a acumula cunoștințe practice și de a experimenta un job înainte de a intra propriu-zis pe piața muncii. Săptămânile de practică sunt o perioadă de probă, un test continuu de evaluare, nu numai a abilităților profesionale, ci și a caracteristicilor personale. Poate părea dificil, însă această experiență va influența în mod sigur în sens pozitiv dezvoltarea personalității și evoluția profesională.



  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...