Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 11 aprilie 2014

,,Să știi mai multe, să fii mai bun!"

   ,,Să știi mai multe să fii mai bun!", a fost pentru noi o săptămână plimă de activități culturale. În această săptămână toate secțiile bibliotecii au primit elevi din școlile severinene dornici să-și petreacă într-un mod distractiv și educativ ,,saptămâna altfel".

          Activitățile desfășurate au fost foarte variate începând cu vizite în urma cărora elevii au aflat istoricul bibliotecii precum și informații despre serviciile actuale oferite utilizatorilor. Pentru cei mai mici dintre ei, bibliotecarii le-au citit povești și poezii, bibliotecarii au ajutat și îndrumat elevii în utilizarea mijloacelor de comunicare on-line. O activitate deosebită a fost ,,Bibliotecari pentru o zi" activitate la care elevii au fost voluntari ai bibliotecii ajutând la activitățile zilnice desfășurate într-o bibliotecă.
Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a fost partenerul bibliotecii în această săptămână prezentând elevilor normele de igienă alimentară pe care trebuie să le urmeze în viața cotidiană.
În parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic  în cadrul Proiectului Internațional  M.A.D.E. au avut loc activități variate:
-           vizita la bibliotecă a reprezentanților  din: Italia, Grecia, Spania, Polonia și Franța.
-          Asigurarea logisticii cu echipamente IT în cadrul unei activități ce a constat în realizarea unor PowerPoint-uri având ca temă desfășurarea proiectului M.A.D.E. în România.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...