Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 5 februarie 2013

Ziua Siguranței pe Internet

          Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.
          Internetul este un loc in care foarte multe persoane se simt in siguranta, tocmai datorita faptului ca nimeni nu stie cu adevarat cine sunt. Totusi, acest lucru nu le poate feri de diverse probleme cum ar fi virusarea computerului si pierderea tuturor fisierelor (fotogrrafii, muzica, texte) sau de intalnirea unor persoane care sa le hartuiasca.
          Copiii si adolescentii sunt printre cei mai mari consumatori de internet si adora chat-ul online sau messengerul. Desi ati fi tentat sa o faceti, nu-i puteti pretinde copilului sa nu intre deloc pe net. Insa, in afara informatiilor interesante si a multitudinii de jocuri captivante pentru copii, internetul este plin si de informatii inadecvate si de pericole, iar copiii pot fi expusi intentiilor rauvoitoare ale unor persoane. Insa parintii pot face foarte multe pentru ca web-ul sa fie un loc sigur pentru copii.
          Biblioteca Județeană Mehedinți în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Mehedinți reprezentat prin Insp. Tuligă Adrian, Școala Generală nr.10 ,,D-tru Totir", Școala Generală nr.4 ,,Petre Sergescu" au organizat o sesiune informativă asupra pericolelor care pot apărea în lumea virtuală și modul prin care acestea pot fi prevenite.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...