Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 3 aprilie 2012

Ziua Jandarmeriei Române

               Marți, 27 martie 2012, în Sala de lectură nr.2 din Strada Traian nr.85 a avut loc o întâlnire între jandarmi și tineri. Ea a fost organizată de Biblioteca Județeană ”I.G.Bibicescu” în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi și Colegiul Tehnic ”Decebal”. Au participat elevii clasei a XII-a F, prof. diriginte Dogaru Ștefania, d-na căpitan Mendea Claudia, dl. colonel Popa Ștefan, elevi practicanți și agenți de intervenție.
            A fost o întâlnire interactivă prilejuită de începutul manifestărilor dedicate Zilelor Jandarmeriei, în care reprezentanții jandarmeriei au prezentat tinerilor diversele aspecte ale profesiei lor și oferta educațională pentru cei interesați a se orienta spre această carieră. Tinerii au primit răspunsuri la diferitele întrebări adresate, au stat de vorbă cu studenții practicanți și au admirat uniforma și echipamentul de intervenție, într-o atmosferă amicală și relaxată.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...