Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 3 aprilie 2012

Ziua Jandarmeriei Române

               Marți, 27 martie 2012, în Sala de lectură nr.2 din Strada Traian nr.85 a avut loc o întâlnire între jandarmi și tineri. Ea a fost organizată de Biblioteca Județeană ”I.G.Bibicescu” în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi și Colegiul Tehnic ”Decebal”. Au participat elevii clasei a XII-a F, prof. diriginte Dogaru Ștefania, d-na căpitan Mendea Claudia, dl. colonel Popa Ștefan, elevi practicanți și agenți de intervenție.
            A fost o întâlnire interactivă prilejuită de începutul manifestărilor dedicate Zilelor Jandarmeriei, în care reprezentanții jandarmeriei au prezentat tinerilor diversele aspecte ale profesiei lor și oferta educațională pentru cei interesați a se orienta spre această carieră. Tinerii au primit răspunsuri la diferitele întrebări adresate, au stat de vorbă cu studenții practicanți și au admirat uniforma și echipamentul de intervenție, într-o atmosferă amicală și relaxată.