Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Ziua Regelui Mihai și Ziua Armatei Române sărbătorite la bibliotecă

          Ziua de 25 octombrie 2014 este una cu dublă semnificație pentru tara noastră. În această zi, acum 93 de ani, s-a născut Regele Mihai I și tot acum este sărbătorită Ziua Armatei Române împlinindu-se 70 de ani de la eliberarea ultimului petic de pământ de sub ocupație horthystă.
          La acest eveniment au contribuit: Alianța Națională Pentru Restaurarea Monarhiei, Biblioteca Județeană Mehedinți, Liceul de Artă ,,I.Șt.Paulian" Platforma Unionistă ,,Acțiunea 2012" și Asociația Colecționarilor ,,Severinum". La această au fost prezenți și invitați din partea Asociației Veteranilor de Război - Filiala Mehedinți, Bisericii Ortodoxe și Arhivelor Naționale Mehedinți. În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție de pictură ,,Un Rege, O Regină" realizată de elevii liceului de Artă, expoziție de monede, timbre, bacnote iar la final a avut loc un recital de chitară clasică și electrică susținut de elevul Claudiu Șontea.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...