Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 28 ianuarie 2013

Biblionet la Salcia - Județul Mehedinți

          Iată a sosit și ziua mult așteptată pentru locuitorii comunei Salcia. Într-un spațiu primitor, nou renovat, cu mobilier nou, biblioteca comunală își așteaptă cu porțile deschise utilizatorii. Are loc inaugurarea noului serviciu de bibliotecă ,,Calculatoare cu Internet pentru Public’’. Cei prezenți sunt cu toții curioși cum vor funcționa aceste calculatoare, când pot sa vina sa vorbeasca cu rudele din strainatate prin skype sau messenger sau cu prietenii plecați în alte orașe.
          ,,Se auzise de mult în comună despre calculatoarele de la bibliotecă și suntem tare încântați să le folosim, noi neavând internet acasă’’, ne spune unul dintre elevii participanți la inaugurare.
          Au ținut să participe la inaugurare și autoritățile locale în frunte cu Primarul comunei, care a sprijinit proiectul ,,Biblionet’’ încă de la început.
          Astfel, locuitorii Comunei Salcia au de acum o bibliotecă modernă, dotată cu 4 computere, un scanner, o imprimantă, un proiector și conexiune la internet. Noul serviciu este gratuit și de el pot beneficia utilizatori de orice vârstă.