Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 25 februarie 2014

Cenaclul neconvențional de la Biblioteca Județeană Mehedinți

          Cenaclul literar artistic de pe lângă Biblioteca jud. „I.G. Bibicescu” Mehedinți  s-a întâlnit la sediul „Pogany”. Au fost alături de noi cititori, bibliotecari… oameni cărora le-a plăcut ce s-a întâmplat acolo. Și știți ce s-a întâmplat acolo?
S-a povestit despre Drăgobete, legendă, obiceiuri și tradiții. A fost o paradă a iei românești, o expoziție cu frumoasele bluze populare, cu mărțișoare și alte accesorii lucrate măiestrit de către Ana Chițulescu și Victoria Seimeanu.

Actorii Companiei  teatrale ,,Atmosphere 2011 au prezentat un fragment din ”Justiția” lui Caragiale, iar poetul și actorul Dan Șalapa ne-a prezentat și lecturat din volumele sale de versuri: „ Antiphonia epicus”, „ Re-copilăria, pe săritelea” și „Legile poeziei”.
          Totul a fost presărat cu momente muzicale de care s-au făcut responsabili: Iulia Drinceanu, Valentina Mazilu, Sever Iriza, Nicu Mîțu și, nu în ultimul rând, toți cei prezenți  în sală care au fredonat împreună cu ei.
A fost frumos, o atmosferă veselă și relaxată.