Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 29 iulie 2015

Curs de cetățenie activă

          În cadrul proiectului Al treilea spațiu al Cetățeniei active, în perioada 27-29 iulie 2015, la Biblioteca Județeană Mehedinți, s-a desfășurat cursul cu voluntarii implicați în proiect. 
          Am discutat despre ceea ce definește un cetățean activ, cum ne putem implica în rezolvarea problemelor comunității în calitate de cetățeni activi, care sunt sistemele din care facem parte, care sunt ipotezele culturale care determină viziunea noastră asupra comunității. Am împărtășit diferite idei cu privire la amenajarea cuibului democrației cât și cu privire la activitățile noastre viitoare de implicare comunitară. Toate acestea într-un cadru deschis în care s-au legat prietenii și s-au pus bazele de noi colaborări.