Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 25 mai 2012

Atelierul de Comunicare, Coalizare si Advocacy


In perioada 21-25 mai 2012 a avut loc primul Atelier de Comunicare, Coalizare si Advocacy din acest an, la Predeal. Judetele participante vor fi: Arges, Dolj, Olt si Mehedinti.

Despre atelier:
Atelierul este conceput conform metodologiei “tot-sistemul-intr-o-incapere”, prin care actorii principali din cadrul bibliotecii si comunitatii in care functioneaza au sansa de a forma o echipa multidisciplinara. Echipa are ocazia sa-si perfectioneze cunostintele si practicile de comunicare, mobilizare comunitara, lucru in echipa si sa-si identifice problemele critice pe care le poate rezolva printr-o abordare de tip advocacy. Atelierul se adreseaza unui grup de 6 persoane la nivelul fiecarui judet, care sa includa: director, coordonator, formator, bibliotecar local, reprezentant administratia publica locala & ONG. Aceste persoane ar trebui sa fie cele care au cel mai mult de-a face cu factorii de decizie si cu mass media. Persoanele invitate sunt identificate ca fiind cele mai potrivite pentru temele incluse in sesiunile cuprinse in agenda atelierului: relatia cu comunitatea, cele mai bune metode de a le transmite mesajele, cum ii atragem pe non-utilizatori in biblioteca; construirea unei echipe; procesul de luare a deciziilor: atingerea consensului; publicul-tinta: identificarea sprijinului si opozitiei; dezvoltarea mesajului; planul de actiune advocacy. Scopul final este sa ajute participantii sa conceapa planuri de actiune advocacy pe teme pertinente pentru fiecare judet, care sa fie implementabile si finantabile.