Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 13 decembrie 2013

100 de ani de la începerea lucrărilor de construcție a Palatului Cultural ,,Teodor Costescu"

          Evenimentul a fost găzduit de Castelul Artelor și a fost organizat de Centrul Cultural ,,Petre Țuțea" din București, cu sprijinul Casei de Cultură Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin și a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu" Mehedinți.
          Manifestarea este menită a marca trecerea unui veac de la momentul în care T. Costescu a început lucrările de edificare a ceea ce a devenit decenii mai târziu Palatul Cultural - amfitrion al Thaliei, al slovei scrise, al patrimoniului mehedințean.
          Biblioteca Județeană Mehedinți a fost prezentă la acest eveniment cu o expoziție de carte din Fondul Tradițional ,,I.G.Bibicescu".