Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 13 decembrie 2013

100 de ani de la începerea lucrărilor de construcție a Palatului Cultural ,,Teodor Costescu"

          Evenimentul a fost găzduit de Castelul Artelor și a fost organizat de Centrul Cultural ,,Petre Țuțea" din București, cu sprijinul Casei de Cultură Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin și a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu" Mehedinți.
          Manifestarea este menită a marca trecerea unui veac de la momentul în care T. Costescu a început lucrările de edificare a ceea ce a devenit decenii mai târziu Palatul Cultural - amfitrion al Thaliei, al slovei scrise, al patrimoniului mehedințean.
          Biblioteca Județeană Mehedinți a fost prezentă la acest eveniment cu o expoziție de carte din Fondul Tradițional ,,I.G.Bibicescu".
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...