Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 13 ianuarie 2015

Săptămâna Eminesciană

          Săptămâna 12-16 Ianuarie a fost dedicată, la bibliotecă, sărbătoririi marelui poet național Mihai Eminescu. Pe data de 13 Ianuarie a debutat cu Ediția a XXV-a a Festivalului Internațional de Literatură ,,Mihai Eminescu". La acesta au luat parte nume marcante ale culturii mehedințene și naționale precum și invitați din Serbia și Republica Moldova.
          A urmat o serie de programe dedicate Luceafărului poeziei românești susținute de elevi ai instituțiilor de învățământ severinene.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...