Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 20 septembrie 2012

Academia Internațională a Tinerilor Bibliotecari- Ventspils, Letonia

        În perioada 25 august- 1 septembrie 2012, o bibliotecară a secției Patrimoniu a Bibliotecii Județene I.G.Bibicescu – Mehedinți, a participat la Academia Internațională a Tinerilor Bibliotecari, desfășurată în Ventspils, Letonia.
     Izabela Zamfir, împreună cu alți 6 bibliotecari și 2 traineri din România, au participat la acest eveniment. Au fost prezenți reprezentanți din șapte țări europene care implementează programul Global Libraries, respectiv Ucraina,România, Moldova, Polonia, Letonia și Lituania. Pe lângă țările enumerate, la eveniment au luat parte și bibliotecari din Botswana, Vietnam și Columbia
  A existat deci un schimb fructuos de idei, inovație, creativitate. Traineri si specialiști în biblioteconomie au inspirat tinerii bibliotecari în cadrul seminariilor ținute și a workshop-urilor ce au avut loc, pentru ca, o dată întorși acasă, aceștia să aplice noile idei și în comunitățile lor. În cadrul conferinței s-au discutat subiecte interesante cum ar fi : cum să promovăm mai bine biblioteca, cum să atragem fonduri pentru biblioteci, cum să dezvolți servicii moderne de bibliotecă.
          Înainte de toate însă, la Ventspils s-au pus bazele unei rețele de bibliotecari tineri care doresc să promoveze valorile bibliotecii, să o facă mai vizibilă, transformând biblioteca clasică  într-un centru de informare, locul unde oamenii vin în modul cel mai firesc pentru a socializa, a se informa, a se distra, toate acestea fiind posibile bineînțeles cu ajutorul bibliotecarilor. 
                                                             

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...