Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 23 iulie 2013

BaniIQ

   ,,Fii inteligent cu banii tai. ‘’  Sub această lozincă s-au desfășurat cele două sesiuni informative ,,BaniIQ’’ care au avut loc la Biblioteca Județeană Mehedinți. La prima sesiune, din data de 23.07.2013, au participat bibliotecari locali, iar la cea de-a doua, din 24.07.2013, au participat bibliotecarii bibliotecii județene.
   Astfel, am învățat împreună, cum să ne calculăm bugetul, cum să reducem din cheltuielile, care nu sunt neapărat necesare, ce să știm ( care ne sunt drepturile și îndatoririle) în relațiile noastre cu băncile. Nu în ultimul rând am parcurs  cu toții, cu ajutorul trainerilor, trainingul online.
    Urmează acum, ca bibliotecarii locali, să țină la rândul lor, în comunitățile de unde provin, astfel de sesiuni informative, pentru a veni în sprijinul membrilor din comunitate.