Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 6 iulie 2015

,,Un uomo universale: Ion Biberi”—Mihaela Albu

           Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți și Centrul Cultural ,,Nichita Stănescu”, în colaborare cu Editura Aius din Craiova, au organizat lansarea cărții ,,Un uomo universale: Ion Biberi”, autor Mihaela Albu.
           Manifestarea literară a avut loc joi 2 iulie 2015 la Sediul Pogany al Bibliotecii Județene Mehedinți. Cartea a fost prezentată de Nicolae Marinescu, directorul Editurii Aius, de George Popescu și de scriitorii mehedințeni Ileana Roman și Florian Copcea.
           Pentru biblioteca noastră a fost o bucurie să găzduiască acestă lansare, cu atât mai mult cu cât volumul este dedicat scriitorului, jurnalistului, criticului literar și de artă Ion Biberi, născut la Turnu Severin pe 21 iulie 1904.