Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 29 noiembrie 2012

28 - 29 Noiembrie 2012 - Zilele Bibliotecii ,,I.G.Bibicescu"

          Anul acesta manifestările dedicate Zilelor Bibliotecii ,,I.G.Bibicescu,, s-au aflat la cea de-a II- a ediție. Creată la inițiativa doamnei director Raluca Graf, manifestarea a debutat anul trecut cu un jubileu dedicat împlinirii a 90 de ani de la înființarea bibliotecii de către marele om de cultură Ioan Gheorghe Bibicescu. Evenimentele culturale au debutat în ziua de miercuri 28 11. 2012 cu vizite şi expoziţii tematice de carte în toate secţiile Bibliotecii Judeţene.
 
          A doua zi, sala de spectacole a Casei Tineretului din municipiul Drobeta Turnu – Severin a găzduit un amplu eveniment organizat în colaborare cu şcolile partenere. Astfel, pe scena sălii de spectacole a urcat pentru început Compania Teatrală „Atmosphere 2011”, după care a urmat „Grupul de trompete de la Liceul e Artă I.Şt. Paulian”, Ansamblul folcloric „Dunav” de la Sviniţa, un frumos program artistic muzical interpretat de Georgiana Ancuţa Vîjaică, elevă a Colegiului Naţional Economic „Theodor Costescu”, colaj de dansuri populare susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale Corlăţel, Școlii Gimnaziale ,,Ctin Trușcă,, Pătulele, Școlii cu clasele I - VIII nr.14, dar şi o impresionantă expoziţie organizată de Muzeul Regiunii Porţilor de Fier cu tema „Dunărea coridor european”.
 
           De altfel, în cadrul acestui eveniment remarcabil pentru cultura mehedinţeană, au avut loc o serie de lansări de carte dintre care amintim „Cântecele plânsului „ – Marius Popescu, „AIUS 20 – file din istoria noastră” – Nicolae Marinescu etc..

Biblionet la Bîcleș - Județul Mehedinți

          Într-o zi de toamnă târzie, Biblioteca Comunală Bîcleș, a inaugurat noul serviciu de bibliotecă ,,Calculatoare cu Internet pentru Public,, prilej cu care domnul primar Lucian Coandă a invitat numeroase personalități mehedințene.Invitații au fost informați asupra implementării Programului Biblionet în România precum și în județul Mehedinți.
         Astfel, locuitorii Comunei Bîcleș au de acum o bibliotecă modernă, dotată cu 4 computere, un scanner, o imprimantă, un proiector și conexiune la internet. Noul serviciu este gratuit și de el pot beneficia utilizatori de orice vârstă.
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...