Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 31 mai 2018

Ziua Internațională a Copilului


Ziua Internațională a Copilului este în foarte multe țări o sărbătoare dedicată inocenței și frumuseții copilăriei.
Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.
În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie când a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului.
Această zi a fost marcată și de către  Secția de Carte pentru Copii a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți prin  acordarea premiilor  concursului ,,Dacă citești, câștigi!,,
Fișele de lectură completate au fost depuse la ,,Secția de împrumut carte pentru copii” a Bibliotecii Județene  până în data de 25 mai 2018.
S-au acordat următoarele premii :                    
Clasa aV-a       Premiul I Stoeac Robert Valeriu
Premiul II Călăfir Robert Daniel
Premiul III Pais Andrei George
                   Clasa aVI-a
Premiul I Teodorescu Sara
Premiul II Pîrvănescu Andra
Premiul III Oprița Mîndruț Denisa
Mentiune: Urucu Evelyn Maria, Palcu Cezara, Răduță Denis, Raicu Tudor, Burducea Albert-Gabriel, Bochizu Daria.
Felicitări participanților și vă așteptăm cu mare drag la următoarea ediție!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...