Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 2 decembrie 2014

Silver Stories în Portugalia

          În perioada 23-27 noiembrie, unul din trainerii Bibliotecii Județene Mehedinți, a participat, în cadrul proiectului ,,Silver Stories’’, la un atelier privind modul în care poveștile digitale pot fi realizate cu persoane aparținând grupurilor vulnerabile: emigranți, copii instituționalizați sau provenind din medii cu o situație financiară precară. Acest curs a avut loc la Universitatea Catolică din Porto, Portugalia. Pe lângă frumusețea orașului și pitorescul oceanului, al arhitecturii și al oamenilor, delegația română s-a bucurat de un atelier extrem de util, în care a aflat multe despre maniera de abordare a persoanelor din grupuri vulnerabile, despre cum să ajungi la sufletul lor încât să aibă curajul să se deschidă și să își spună propria poveste. Tot aici s-a povestit despre filozofia Ubuntu, concept filozofic care pornește de la sintagma: ,,Noi suntem, pentru că voi sunteți’’. În concluzie, a fost o experiență plăcută și utilă.


 
 
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...