Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 2 decembrie 2014

Silver Stories în Portugalia

          În perioada 23-27 noiembrie, unul din trainerii Bibliotecii Județene Mehedinți, a participat, în cadrul proiectului ,,Silver Stories’’, la un atelier privind modul în care poveștile digitale pot fi realizate cu persoane aparținând grupurilor vulnerabile: emigranți, copii instituționalizați sau provenind din medii cu o situație financiară precară. Acest curs a avut loc la Universitatea Catolică din Porto, Portugalia. Pe lângă frumusețea orașului și pitorescul oceanului, al arhitecturii și al oamenilor, delegația română s-a bucurat de un atelier extrem de util, în care a aflat multe despre maniera de abordare a persoanelor din grupuri vulnerabile, despre cum să ajungi la sufletul lor încât să aibă curajul să se deschidă și să își spună propria poveste. Tot aici s-a povestit despre filozofia Ubuntu, concept filozofic care pornește de la sintagma: ,,Noi suntem, pentru că voi sunteți’’. În concluzie, a fost o experiență plăcută și utilă.