Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 24 ianuarie 2013

24 Ianuarie

          Biblioteca Judeţeană “I.G.Bibicescu” Mehedinti a marcat şi în acest an momentul istoric al Unirii din 24 ianuarie 1859 sub Alexandru Ioan Cuza. De această dată la sediul Pogany, din str.Stefan Odobleja nr.59, la Secția Împrumut Carte pentru Copii, au fost citite povești, copiilor de la Grădinița nr.19, care ilustrează momente din pregătirea Micii Uniri, precum Moș Ion Roată și Unirea, dar și cele care evocă personalitatea domnitorului Al. Ioan Cuza, Vodă Cuza la Hanul Cucului.
          Tot în cadrul acestui eveniment au participat și elevii Școlii Gimnaziale nr.4 Petre Segescu cu o scenetă și momente muzicale inspirate din folclorul românesc.
          Unirea Tarii Romanesti cu Moldova, infaptuita la 24 ianuarie 1859 a fost prezentată sub forma unei scenete și de către elevii Colegiului Național Pedagogic ,,Ștefan Odobleja’’, sub îndrumarea profesorilor  Catedrei de Istorie.
           În cadrul acestui eveniment s-au organizat expoziții de carte cu tema „Cuza si Unirea” și la alte secții și filiale ale bibliotecii.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...