Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 29 martie 2012

Elena Farago


                  Pe 29 martie  1878 se împlinesc 134 de ani de la naşterea Elenei Farago, care prin poeziile sale vibrează de sensibilitate. Ea a dorit să apropie cu căldură și dragoste lumea micilor gâze,  animăluțe și flori de sufletul copiilor. Cu emoţie și căldură ea a evocat întâmplări din lumea copiilor. Generaţii de copii i-au citit și recitat poeziile căci prin dragostea ei pentru natură rămâne mereu actuală.
                Secţia de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Judeţene ”I.G. Bibicescu” s-a gândit să marcheze momentul alături de copii Grădiniţei nr.19 îndrumaţi de doamna Păsat Ileana. Copiilor li s-a făcut o scurtă prezentare a poetei și s-au citit poezii din creaţia autoarei. La rândul lor, copiii au recitat din poeziile Elenei Farago. Au vizionat de asemenea un filmuleţ interactiv  ”Sfatul  degetelor”. În cadrul prietenos și ludic al secției copii s-au simţit în largul lor, și-au ales cărți potrivite vârstei lor, le-au parcurs. La plecare au primit cartonașe cu personaje din desene animate.