Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

joi, 31 mai 2018

Ziua Internațională a Copilului


Ziua Internațională a Copilului este în foarte multe țări o sărbătoare dedicată inocenței și frumuseții copilăriei.
Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.
În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie când a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului.
Această zi a fost marcată și de către  Secția de Carte pentru Copii a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți prin  acordarea premiilor  concursului ,,Dacă citești, câștigi!,,
Fișele de lectură completate au fost depuse la ,,Secția de împrumut carte pentru copii” a Bibliotecii Județene  până în data de 25 mai 2018.
S-au acordat următoarele premii :                    
Clasa aV-a       Premiul I Stoeac Robert Valeriu
Premiul II Călăfir Robert Daniel
Premiul III Pais Andrei George
                   Clasa aVI-a
Premiul I Teodorescu Sara
Premiul II Pîrvănescu Andra
Premiul III Oprița Mîndruț Denisa
Mentiune: Urucu Evelyn Maria, Palcu Cezara, Răduță Denis, Raicu Tudor, Burducea Albert-Gabriel, Bochizu Daria.
Felicitări participanților și vă așteptăm cu mare drag la următoarea ediție!