Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 15 martie 2013

Blind date with a book

        Astăzi, noi, bibliotecarii Bibliotecii Județene Mehedinți , pentru ca iubim cartea și vrem să încurajăm cititul și la o categorie de vârstă care poate prinsă în mrejele erei digitale sunt mai puțin apropiați de carte și anume, adolescenții, am ales  un concept împrumutat din afară, iar între timp, am aflat că şi Adevărul a avut o întreagă campanie în librării pe tema asta. Conceptul se numește ”Blind date with a book”, adică ne dăm întâlnire pe nevăzute cu o carte. În acest ,,proiect- experiment’’ i-am avut alături pe elevii clasei a IX-a de la Colegiul Național Pedagogic ,,Ștefan Odobleja’’, împreună cu doamna profesoară Cosmina Oros, acțiunea desfășurându-se la Filiala ,,Casa Tineretului’’ a bibliotecii.
         Și cum, bine spunea domna profesoară, tinerii cititori sunt la vârsta întâlnirilor, iar noi i-am provocat la o întâlnire cu o carte. Am ales cele mai incitante și potrivite vârstei lor, cărți din biblotecă, le-am împachetat cu grijă, fiecare având pe ea un mesaj cât mai atractiv, fără a  menționa titlul și apoi le-am așezat cuminți pe raft,  așteptând cu nerăbdare să fie alease, citite și descoperite. Fiecare și-a ales o carte pe care urmează să o citescă, iar în două săptămâni ne vedem iarăși, de această dată pentru a ne povesti experiența: dacă ne-a plăcut sau nu cartea, dacă ne-am regăsit cumva în carte, care au fost citatele preferate .
          Se pare că tinerii au fost atrași de acest concept, dovadă fiind faptul că nici o carte nu a rămas ,,orfană’’, ba mai mult, unii din ei au dorit chiar să ,,întâlnească’’ două cărți.

         Până data viitoare vă lăsăm pentru că avem cărți de descoperit, pentru a fi gata
pentru o nouă întâlnire!

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...