Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 22 iulie 2015

''American Shelf''


          Biblioteca Județeană Mehedinți a primit vizita doamnei Marjorie A. Stern, atașat cultural al Ambasadei Statelor Unite, care a facut o donație de carte îmbunătățind astfel fondul de carte  ''American Shelf'' al Bibliotecii Județene Mehedinți. 
          Colecţia reprezintă o donaţie de lucrări de referinţă, ficţiune şi non-ficţiune din partea Centrului Cultural American din Bucureşti. Printre lucrările care se regăsesc la Raftul American, se numără colecţia de literatură clasică ''Library of America'', albume de artă, cărţi de metodologie pentru profesorii de limba engleză.