Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 15 noiembrie 2013

A III -a ediție a Zilelor Bibliotecii Județene Mehedinți

          Municipiul Drobeta Turnu Severin a găzduit pe parcursul a două zile (14 - 15 noiembrie 2013), una dintre cele mai reprezentative manifestări dedicate unei instituții emblematice pentru cultura mehedințeană. S-au împlinit 92 de ani de când a luat naștere Biblioteca ,,I.G.Bibicescu" - Mehedinți. ,,Zilele Bibliotecii" au deveni deja o tradiție aflându-se la a treia ediție. Cu acest prilej au avut loc momente culturale de amploare ce au debutat în ziua de joi 14 noiembrie 2013 cu vizite și expoziții de carte în toate secțiile noastre. Seția Casa Tineretului a găzduit un amplu program artistic susținut de elevii de la Școala Gimnazială Corlățel, Școala Gimnazială Nr.7 și copiii din cadrul Grădiniței Nr.29.
La Secția Literatură și Artă programul a fost susținut de Compania Teatrală ,,Atmosphere 2011" precum și de elevi ai Liceului de Artă ,,I.Șt.Paulian".
La Secța Crihala a fost prezentat de către elevii Liceului de Artă ,,I.Șt.Paulian" un program artistic muzical precum și sceneta ,,Dactilografa" interpretată de elevii Colegiului Național ,,Gh.Țițeica".
Prima zi a manifestărilor s-a încheiat cu un atelier de pictură pe tricouri în parteneriat cu elevii Școlii Gimnaziale Constantin Negreanu Nr.9 la Sediul Pogany al Bibliotecii Județene Mehedinți.
În 15 noiembrie 2013 la Sala de Conferințe a Consiliului Județean Mehedinți  a avut loc întâlnirea editorilor, scriitorilor și criticilor literari din Județul Mehedinți și din țară.
A treia ediție a ,,Zilelor Bibliotecii" a fost de un real succes pentru instituția noastră și dorim să mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor. 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...