Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 28 iunie 2013

Conferința Internațională DisCo 2013 - Praga

           În perioada 24-25 iunie 2013 a avut loc cea de-a 8 conferință internațională DisCo Conference 2013:  New technologies and media literacy education, desfășurându-se în cadrul  sediului  universității Charles din Praga.  La această confeință au participat reprezentanți din diferite țării ale lumii: Albania, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Irlanda, Turcia și România. România a fost reprezentată la această conferință de o biliotecară a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu’’- Mehedinți care a și avut o prezentare despre rolul și modul cum, Programul Biblionet a schimbat comunitățile și  bibliotecile publice în România și în special în județul Mehedinți.
Temele conferinței au fost deosebit de interesante, în special cele două workshopuri : Digital badges susținut de către Jakub Štogr și Moodle+Mahara = Mahoodle:  Marriage for Lifelong Learning, susținut de către Sigi Jakob Kühn. Cele două workshopuri s-au bazat pe însușirea unor noi modalități de învățare cu ajutorul tehnologiei.
Pe lângă temele și prezentările extreme de interesante ale tuturor, s-au legat la această conferință și numeroase prietenii, care sperăm să se finalizeze cu colaborări interesante și utile în diverse proiecte.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...