Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

vineri, 28 iunie 2013

Conferința Internațională DisCo 2013 - Praga

           În perioada 24-25 iunie 2013 a avut loc cea de-a 8 conferință internațională DisCo Conference 2013:  New technologies and media literacy education, desfășurându-se în cadrul  sediului  universității Charles din Praga.  La această confeință au participat reprezentanți din diferite țării ale lumii: Albania, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Irlanda, Turcia și România. România a fost reprezentată la această conferință de o biliotecară a Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu’’- Mehedinți care a și avut o prezentare despre rolul și modul cum, Programul Biblionet a schimbat comunitățile și  bibliotecile publice în România și în special în județul Mehedinți.
Temele conferinței au fost deosebit de interesante, în special cele două workshopuri : Digital badges susținut de către Jakub Štogr și Moodle+Mahara = Mahoodle:  Marriage for Lifelong Learning, susținut de către Sigi Jakob Kühn. Cele două workshopuri s-au bazat pe însușirea unor noi modalități de învățare cu ajutorul tehnologiei.
Pe lângă temele și prezentările extreme de interesante ale tuturor, s-au legat la această conferință și numeroase prietenii, care sperăm să se finalizeze cu colaborări interesante și utile în diverse proiecte.