Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 24 aprilie 2013

Târg de carte ,,Drumul cărții" la Zilele Severinului 21 - 22 aprilie 2013

            In perioada 20-24 aprilie au loc la Drobeta Turnu Severin Zilele orașului. La această sărbătoare a ținut să fie prezentă și Biblioteca Județeană I.G.Bibicescu. Astfel, biblioteca în colaborare cu Editura Ștef, Inspectoratul Județean de Învățământ Mehedinți, , Centrul Cultural Nichita Stănescu, Societatea Scriitorilor Danubieni  și Librăria Sonet, a fost organizatoarea târgului de carte Drumul Cărții. Acesta a avut un real succes, severinenii arătându-se interesați și fiind prezent în număr însemnat pe strada Crișan unde s-a ținut târgul. Tot aici, biblioteca avut un stand cu materiale promoționale: semne de carte, pliante, calendare,baloane colorate, cu însemnele bibliotecii  pe care le-au oferit celor prezenți invitându-i la bibliotecă și îndemnându-i la lectură. A fost prima manifestare de acest gen, iar participanții și-au exprimat dorința de a participa și cu alte ocazii la manifestări care să promoveze cultura, lectura și biblioteca.
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...