Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 24 aprilie 2013

Târg de carte ,,Drumul cărții" la Zilele Severinului 21 - 22 aprilie 2013

            In perioada 20-24 aprilie au loc la Drobeta Turnu Severin Zilele orașului. La această sărbătoare a ținut să fie prezentă și Biblioteca Județeană I.G.Bibicescu. Astfel, biblioteca în colaborare cu Editura Ștef, Inspectoratul Județean de Învățământ Mehedinți, , Centrul Cultural Nichita Stănescu, Societatea Scriitorilor Danubieni  și Librăria Sonet, a fost organizatoarea târgului de carte Drumul Cărții. Acesta a avut un real succes, severinenii arătându-se interesați și fiind prezent în număr însemnat pe strada Crișan unde s-a ținut târgul. Tot aici, biblioteca avut un stand cu materiale promoționale: semne de carte, pliante, calendare,baloane colorate, cu însemnele bibliotecii  pe care le-au oferit celor prezenți invitându-i la bibliotecă și îndemnându-i la lectură. A fost prima manifestare de acest gen, iar participanții și-au exprimat dorința de a participa și cu alte ocazii la manifestări care să promoveze cultura, lectura și biblioteca.