Biblioteca Judeteana " I. G. Bibicescu " este o bibliotecă cu profil enciclopedic aflata în slujba comunităţii judeţene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii.
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personalităţii utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 12 februarie 2014

Moment aniversar Alice Voinescu

Alice Voinescu (1885 – 1961)
          La biblioteca Județeană „I.G. Bibicescu”s-a realizat un moment aniversar dedicat doamnei Alice Voinescu, prima româncă doctor în filozofie, născută la Turnu Severin, la data de 12 februarie 1885. Au participat scriitori, profesori, cititori, iubitori de lectură, literatură și frumos.
A avut loc o prezentare biobibliografică și o incursiune în jurnalul Alicei Voinescu, susținute de scriitorii: Viorica Gligor, Viorica Stăvaru și Dan Buciumeanu.

          Tot atunci a fost prezentată și cartea „ Aventuri subiective”, în care autoarea , Viorica Gligor face o analiză a jurnalului feminin și în care, îi dedică aproape un capitol  doamnei Alice Voinescu. Manifestarea  se încheie, aducând omagiu, prin cântec, uneia dintre cele mai mari doamne a spiritualității românești.