Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 23 iulie 2012

Biblionet la Pătulele - Județul Mehedinți

          Începând de azi 23 Iulie 2012, locuitorii din comuna Pătulele au acces gratuit la internet grație Programului Național ,,Biblionet - lumea în biblioteca mea,, finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates, prin intermediul IREX România și cu sprijinul Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.
          Într-un spațiu modern dotat cu aparatură IT utilizatorii comunei Pătulele au o alternativă în plus să se poată informa mai bine și mai rapid, completând informația din cărți cu cea on-line. La inaugurarea noului serviciu de bibliotecă ,,Calculatoare cu Internet pentru Public,, pe lângă oficialitățile din localitate, a participat un public numeros și variat. În fața celor prezenți elevii Școlii cu clasele I - VIII Pătulele, îndrumați de d-na Luminița Popescu, au prezentat un bogat program artistic.


  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...