Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

marți, 11 ianuarie 2022

 ,,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935.

Johann Baptist Homann (20 martie 1664 – 1 iulie 1724) a fost un geograf și cartograf german.
Homann s-a născut în Oberkammlach, în Electoratul Bavariei. Deși a fost educat la o școală iezuită și se pregătea pentru o carieră bisericească, în cele din urmă s-a convertit la protestantism și din 1687 a lucrat ca notar de drept civil la Nürnberg. Curând s-a orientat spre gravură și cartografie; în 1702 şi-a fondat propria editură.









Homann a căpătat renume ca un important cartograf german, iar în 1715 a fost numit geograf imperial de către împăratul Carol al VI-lea. Acordarea unor astfel de privilegii indivizilor era un drept suplimentar de care se bucura Sfântul Împărat Roman. În același an, a fost numit și membru al Academiei Prusace de Științe din Berlin.
În 1716, Homann a publicat capodopera sa Grosser Atlas ueber die ganze Welt (Marele Atlas al întregii lumi). Numeroase hărți au fost întocmite în colaborare cu gravorul Christoph Weigel cel Bătrân.
Homann a murit la Nürnberg în 1724.




Atlasul prezentat astăzi este o bijuterie a fondului de Patrimoniu.
Acesta impresionează prin dimensiunea sa, cântărind aproape 20 de kg, dar în primul rând prin acuratețea hărților prezentate în cadrul său.


 Ținând cont că anul apariției sale este 1735, toate amănuntele evidențiate în hărțile acestuia sunt de o uimitoare fidelitate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...