Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 24 ianuarie 2018

24 ianuarie 2018 - Mica Unire

          Unirea Principatelor Române, de la a cărei înfăptuire s-au împlinit astăzi 159 de ani, a fost sărbătorită, la Biblioteca Județeană „I. G. Bibicescu”. Intâlnirea a fost marcată de o adevărată lecție de istorie expusă de profesori și istorici de marcă a județului nostru. Asociaţia cultural-civică pentru educaţie de dezvoltare „Eudava” a prezentat, cu această ocazie, o piesă de teatru sugestivă în care a fost surprinsă cu mult umor soarta unei Românii aflate la răscrucea marilor imperii.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...