Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

miercuri, 29 ianuarie 2014

Martha Bibescu (1889-1973) – 125 de ani de la naștere

          Martha Bibescu (1889-1973) – 125 de ani de la naștere. Scriitoare franceză, de origine română, a fost evocată, marți, 28 ianuarie, la ora 18,00, la Biblioteca Județeană „I.G. Bibicescu”, din strada Traian nr 85.

          A avut loc un colocviu la care au participat cititori, scriitori, iubitori de literatură. Poeții: Doina Iovănel Spineanu și Alex Drăghici au fost prezenți și … prezentați  prin poeziile lor , în lectura actorilor de la Compania Teatrală „Atmosfere 2011”.


Momentul a fost completat prin acorduri de chitară de către Valentina Mazilu și Sever Iriza.
 

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...