Despre noi

Fotografia mea
Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania
Instituție Publică de Cultură, aflată în subordonarea și finanțarea Consiliului Județean Mehedinți
Biblioteca Județeană " I. G. Bibicescu " Mehedinți este o bibliotecă cu profil enciclopedic, aflată în slujba comunităţii mehedințene, permiţând accesul nelimitat şi gratuit la colecţii, baze de date şi la alte surse proprii de informaţii .
Asigură egalitatea accesului la informaţii şi la documentele necesare informării, educaţiei permanente, petrecerii timpului liber şi dezvoltării personale a utilizatorilor, fără deosebire de statut social ori economic, vârstă, sex, apartenenţă politică, religioasă ori etnică.

luni, 31 august 2015

Ziua Limbii Române

          ,,Nu există un stat în Europa Orientală, nu există o țară de la Adriatică până la Marea Neagră care să nu cuprindă bucăți din naționalitatea noastră. Începând de la ciobanii din Istria, de la morlacii din Bosnia și Erțegovina, găsim pas cu pas fragmentele acestei mari unități etnice în munții Albaniei, în Macedonia și Tesalia, în Pind ca în Balcani, în Serbia, În Bulgaria, în Grecia, până dincolo de Nistru, până aproape de Odesa și de Kiev'' - Mihai Eminescu
         Manifestările naționale și cele internaționale își propun să-i unească pe 31 august pe cei care vorbesc și simt românește.
         Acest lucru s-a întâmplat și la Drobeta Turnu Severin printr-un simpozion și un concurs de eseuri ,,Limba română este patria mea'' precum și desfășurarea, la fântâna cinetică, a drapelului României, cu o lungime de peste 100 m.
           Evenimentul a fost organizat de Asociația Cultural-Civică pentru Educație și Dezvoltare ,,Eudava,, și Biblioteca Județeană Mehedinți.

  , ,Atlas Germanie Specialis sev Imperium Romano-Germanicum”, autor Iohann Baptista Homann, apărut la Nürenberg, în 1935. Johann Baptist Ho...